Groen Beter Best

Groen Beter Best - Verbindingen van natuur en zorg


Natuur is goed voor een mens. De buitenlucht, het bewegen en de inspiratie geven gezonde energie. De natuur kan mensen langer fit en gezond houden, en kan zieke mensen eerder laten herstellen. Natuur draagt bij aan waarden zoals inspiratie, rust, weerbaarheid en persoonlijke groei. Tal van onderzoeken tonen de heilzame werking van natuur aan. Groen Beter Best werkt vanuit de visie dat de natuur in Nederland meer kan bijdragen aan welzijn en gezondheid.

Groen Beter Best is in 2013 gestart door Innovatienetwerk (Min van EZ) en Gyrinus. Dat heeft innovaties en ontwerpen opgeleverd waarmee concrete verbindingen worden gelegd tussen natuur- en zorgsector. Advies en realisatie: neem contact op met Rob Hoekstra.


Groene Behandelkamer

Vanuit de visie healing environment is de Groene Behandelkamer ontwikkeld: een transparante ruimte ingebed in het groen, waar zorgverlener en cliënt in een inspirerende natuuromgeving kunnen werken. De Groene Behandelkamer is als module te koppelen aan een bestaand gebouw en als stand-alone versie te realiseren.


Natuur op recept

Een speciale bijsluiter bij behandelingen en medicijnen over de heilzame werking van de natuur. Het recept wordt gecompleteerd met groene wandelroutes in gebieden van natuurorganisaties, in de buurt van de praktijk/apotheek.


Drierouteplan

Rond zorginstellingen en in wijken waar veel ouderen wonen, heeft Groen Beter Best het drierouteplan ontwikkeld. Met routes van verschillende lengte, variërend van een korte rollatorroute tot een flinke wandeling. De drie routes helpen de professionele zorgverlener om met de cliënten naar buiten te gaan.


De Buitendokters

Groen Beter Best heeft in 2016 tot een nieuw initiatief geleid: de Buitendokters. Een groep young professionals die zich vanuit een passie voor natuur & gezondheid richt op innovatie, onderzoek en onderwijs  www.buitendokters.nl


De Gezondste wandeling van Nederland

Voor het Wandelboekje van natuurvrienden, uitgave Blauwdruk 2016, hebben we de Gezondste Wandeling van Nederland geschreven. Een gezonde en verkwikkende wandeling door Park Sonsbeek in Arnhem, voor elke leeftijd en moeilijkheidsgraad. Want hoe fit of gezond je ook bent: iedereen verdient de buitenlucht.